Вшанування Львівської ікони Пресвятої Богородиці
  • Пон, 21/05/2018 - 10:02

20 травня 2018 року у Львівській Архиєпархії відбулася ще одна визначна подія, пов’язана з вшануванням Пресвятої Богородиці, прославленої у Львівській іконі, а саме – в храмі свв. Ольги і Єлизавети було освячено каплицю, в якій поміщено Львівську ікону Богородиці.

Після Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив МитрополитЛьвівський Високопреосвященний владика Ігор, було зачитано Грамоту про передачу копії ікони Матері Божої храму свв. Ольги і Єлизавети, та прочитано молитви на благословення каплиці. Завдяки благословенню Архиєрея та старанню о. Павла Цвьока, Синкела у справах мирян, Львівська Архиєпархія УГКЦ отримала чудовий спис цієї Богородичної ікони для почитання вірними. Сьогоднішня ж подія освячення новоспорудженої каплиці стала можливою завдяки відданій та клопіткій праці адміністратора храму о. Івана Галімурки.

Урочистості недільного дня завершив хресний хід навколо храму із несенням Львівської ікони Богородиці. Також, з нагоди архипастирського візиту Митрополита Львівського Ігоря, в часі Літургії було нагороджено правом носити набедреники  двох сотрудників храму – о. Ігоря Калаша та о. Ігоря Демківа; а церковних працівників – подячними Митрополичими грамотами

Повідомив о. Павло Цвьок, Синкел у справах мирян Львівської Архиєпархії

Світлини п. Василя Корпана