Вшанування Митрополита Андрея у Рожищенському навчально-реабілітаційному центрі
  • Срд, 23/12/2015 - 12:10

На закінчення року, присвяченому вшануванню 150-ї річниці від дня народження українського Мойсея, праведного митрополита Андрея Шептицького, в Рожищенському реабілітаційно-навчальному центрі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату  для учнів старших класів було проведено тематичний урок «Митрополит Андрей Шептицький і діти». В ньому взяли участь близько тридцяти дітей, директор центру Козубович Т.В. та вчителі.

Розпочавши заняття з молитви, о. Сергій Василів, настоятель парафії св.Івана Богослова м.Рожище  та п.Христина Василів, катехит Луцького екзархату УГКЦ,  намагалися донести до дітей найцікавіші факти з життя Митрополита,  розповідаючи в доступній формі про його дитинство, юність та величезний вклад в історію українського народу. Але, як виявилось, найбільш цікавими фактами, за словами діточок школи, були такі, як любов  Андрея Шептицького до всіх дітей, його неймовірно високий  зріст, відмова в дитинстві від брехні, знання дев’яти іноземних мов  та особливе звання від малят «Найдорожчий Таточко!».

Під час  виховного уроку школярі переглянули мультфільми  та ознайомчі ролики про життя та діяльність Митрополита, поділилися думками про його визначну особу, мали можливість задати запитання, а вкінці, всі, помолившись, пригадали те, що почули, а сам же праведний Митрополит, як, добрий батько, відкрив сиротинці для понад 20тис. дітей, дбав за всіх «загублених і знедолених»  малят і завжди наголошував: «Найважливіша справа для Церкви, народу й родин – аби діти були добре виховані».  І ми, маємо надію, що непересічність, геніальність особи великого українського Митрополита Андрея  викарбується в пам’яті діточок реабілітаційного центру та стане гідним прикладом для наслідування.