Вшанування реліквій святого папи Івана-Павла ІІ на Снятинщині
  • Чтв, 04/02/2016 - 13:18

1-2 лютого 2016 року Божого у храмі Чуда св. Архистратига Михаїла міста Снятина перебувала копія ікони Вишгородської Богородиці, благословенного для української молоді ще папою Іваном-Павлом ІІ, а також мощі св. папи Івана-Павла ІІ. Реліквії прибули до Снятина із міста Чернівці, де вони теж перебували у рамках прощі ікони та мощей святого папи Івана-Павла ІІ в Україні.

Програма вшанування реліквій розпочалася у понеділок 1 лютого із відправи Молебню та Акафісту до Богородиці, після котрих відбувалися духовні науки. Вірні, в цей час, мали можливість приступити до ікони та святих мощей. Духовні науки провадили - декан Снятинський отець Теодор Оробець, о. Іван Гаврилаш, відповідальний у справах молоді Снятинського деканату, та брат Августин, відповідальний у справах молоді Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Також, у проведенні духовних розважань активну участь взяла і молодь парохії Чуда св. Архистратига Михаїла міста Снятина, котра провадила розважання на вервиці, співала духовні пісні та колядки. Впродовж перебування реліквій вірні мали можливість приступити до сповіді, а також помолитися Божественну Літургію. На запрошення отця-декана Теодора Оробця до Снятина прибув квартет семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії святого священномученика Йосафата, який своїм співом супроводжував усі богослужіння у храмі.

Наступного дня була відслужена подячна Божественна Літургія, після якої отець-декан Снятинський Теодор Оробець подякував брату Августину та всім священикам за духовний супровід, братам семінаристам за їхній спів, також усім хто був причетним до цієї події і хто приділив час щоб взяти участь у духовних розважаннях. На завершення всі присутні помолилися за мир в Україні, а реліквії були передані до смт. Заболотів.