«Вся Польща танцює для бл. Івана Павла II»
  • Втр, 28/05/2013 - 20:25

Незвичайна акція пройшла в польському місті Вроцлав у рамках ініціативи «Вся Польща танцює для бл. Йоана Павла II». У ній взяли участь кілька десятків християнських танцюристів, які виконували «па» під музику гімну відомої щорічної міжнародної зустрічі молоді біля Ледніце.

 

Жителі міста з цікавістю спостерігали за подіями на центральній площі, а деякі навіть приєдналися до акції, яку організатори назвали «фіш-мобом» (fish - по англ. «Риба»; риба - християнський символ). Назва акції також пов'язана з популярними в останні роки в усьому світі «флеш-мобами» - несподіваними акціями спонтанного характеру, покликаними здивувати публіку.

 

«Учасники акції показали усім радість християнства», - розповів Анджей Кус, один з організаторів Вроцлавського етапу кампанії «Вся Польща танцює для бл. Йоана Павла II».

 

«Акція пройшла у всій Польщі вдруге, але в нашому місті відбувся свого роду прем'єрний показ. Ми хотіли таким чином відзначити річницю з дня народження Йоана Павла II і запросити бажаючих на молодіжну зустріч в Ледніце, яка відбудеться 1 червня», - додав він.

 

Джерело: www.catholic-media.org