Вуличного проповідника заарештували за правду, але справедливість перемогла
  • Срд, 15/03/2023 - 09:44

У Великобританії заарештували 42-річного вуличного проповідника Дейва МакКоннелла, за те що він назвав ЛГБТ гріхом, а також звертався до трансгендера який вважав себе жінкою словом "він". Апеляційний суд виправдав проповідника, дозволивши продовжувати йому свою діяльність.

 

Дейв МакКоннелл проповідував на вулицях міста Бріггейті, біля відділення дорожньої поліції Елланда, на якій висів ЛГБТ прапор.

Відеозаписи показали що проповідник неодноразово піддавався жорстокому поводженню з боку натовпу. Один трансгендер запитав його, чи приймає Бог ЛГБТК-спільноту. На що Дейв відповів "Бог ненавидить гріх".

Після цього зібралося багато натовпу який вигукував негативні та богохульні лозунги, що привернуло увагу поліції.

Офіцер поліції  із татуюванням пентаграми, який прибув на місце події, заарештував МакКоннелла після того, як він продовжував звертатися до трансгендерної жінки займенниками чоловічого роду, повідомляє Християнський юридичний центр.

Макконнелл засвідчив, що під час інциденту він не помилився, а «говорив правду».

"Я думаю, що люди могли образитися, але це не було наміром", - сказав він. «Моїм наміром було просто залишатися вірним своїм переконанням, Богу і своїй совісті. Я не був трансфобним; я висловлював те, у що вірю».

Справу Макконнелла було закрито, коли він закінчив давати свідчення, і в постанові зазначено, що він не мав на меті розпалювання ненависті, а просто висловлював свої особисті переконання.

Справа Макконнелла з’явилася на тлі того, як Велика Британія все частіше потрапляє в міжнародні заголовки за переслідування християн, у тому числі випадок з Ізабель Вон-Спрус, яку двічі заарештовували за тиху молитву біля клініки для абортів у Бірмінгемі.