Вулицями Києва пройде міжконфесійна Хресна хода
  • Чтв, 23/03/2017 - 21:30

9 квітня 2017 року,  у Квітну Неділю вулицями Києва пройде міжконфесійна Хресна хода. Початок о 15:00 год., біля храму УГКЦ на Львівській площі.

Знаменним є те, що для спільної молитви за мир в Україні об’єднаються греко-католики, римо-католики, православні та протестанти. Як повідомили організатори, вже четвертий рік поспіль, за тиждень до Великодня, Хресна хода проходить центральними вулицями столиці. Шлях ходи пролягатиме від церкви Святого Василія Великого УГКЦ, що на Львівській площі, до Екуменічного храму на алеї Героїв Небесної сотні (вул. Інститутська). Відтак Хресна хода пройде центром Києва по вул. Велика Житомирська, Михайлівська площа, вул. Трьохсвятительська, Європейська площа, вул. Хрещатик та вул. Інститутська.

До участі запрошені очільники Української Греко-Католицьої Церкви, Римсько-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Православної Церкви Московського Патріархату та Об’єднання  церкви «Спасіння».

Головне гасло ходи: «Не дозволь, щоб зло тебе перемогло, але перемагай зло добром» (Рим. 12:21). Хай ця молитва стане для всіх українців і українських Церков кроком зближення та духовного єднання.