Вулицями Львова пройшла Хресна дорога
  • Нед, 19/03/2017 - 20:11
Сьогодні, 19 березня, у Хрестопоклінну неділю, вулицями Львова під молитовним проводом Чину Святого Василія Великого з нагоди 400-ліття реформування Василіанського Чину святого Йосафата пройшла Хресна дорога.

Очолив молитовну ходу Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит і Архиєпископ Львівський, спільно з Єпископами-помічниками Львівської Архиєпархії УГКЦ владикою Венедиктом та владикою Володимиром. Тисячі львів’ян, духовенство, керівництво міста та області взяли участь у спільній молитві.

Хресна хода традиційно розпочалась о 15.00 год. від храму Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) і пройшла до пам’ятника Праведному Митрополиту Андрею (пл. св. Юра, 5).

«Традиційна загальноміська Хресна дорога – це збереження нашої віри, яка хитається сьогодні під впливом різних обставин. Віри, що слабне з кожним днем. І це ще одна можливість разом зібратись довкола Господа Бога і просити його помочі у цій боротьбі. Маємо єдиними устами і серцем молитись довкола хреста Господнього, благати у нього помочі і порятунку», - наголошує отець Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради.

За маршрутом Хресної дороги ситуативно було перекрито рух транспорту.