Вулицями Вашингтона пройшов Марш для Мучеників - переслідуваних християн
  • Пон, 27/09/2021 - 14:10

Американський «Марш для Мучеників» вже вдруге висловив солідарність із переслідуваними християнами. Цьогоріч проведення цієї події перенесли з каліфорнійського Лонг Біч до столичного Вашингтону, щоб отримати більшого розголосу і привернути більшу увагу до терпіння християн.

«Причиною того, що деякі люди не переймаються переслідуванням християн є те, що вони просто не знають про їх наявність… А вони відбуваються в понад 60 країнах усього світу», - зазначила організаторка маршу Ґія Чакон, католицька діячка і учасниця місій в небезпечних місцях, таких як Сирія і Уганда.

В суботній події взяли участь священники і миряни, котрі працюють на користь християн, що терплять репресії, а також некатолицькі спільноти, що поєднались із голосом солідарності з переслідуваними християнами. «Дуже мало уваги присвячується тому, що християни є найбільш переслідуваною релігійною групою в усьому світі. Тому дуже важливим є кожен публічний прояв з метою збільшити розуміння ситуації», - зазначив о. Бенедикт Кілі, засновник Nasarean.org і член Персонального ординаріату Матері Божої у Волсінгемі.

Священник звернув увагу на те, що дуже часто переслідувачі не звертають увагу на приналежність до Церкви, а лише на декларування віри в Христа. «Я особисто чув це від мешканців Іраку і Сирії: коли ісламісти приходять, щоб відтяти тобі голову, вони не запитують чи ти католик, протестант чи православний. Вони запитують, чи віриш ти в Христа», - пояснив він.

У Марші для Мучеників взяв участь також о. Вінсент Ву з Гонконгу. «Переслідування демократичних діячів в Гонконгу, придавлення свободи – усе це скоро знадобиться Церкві. Марш є способом висловити солідарність з християнами усього світу, а особливо з тими, котрих переслідують», - наголосив він.

Організатори Маршу задоволені тим, що в ньому взяло участь близько тисячі осіб, а також, що вдалось провести його у столиці США.