Вже 7 місяців немає жодної вістки про місіонера, викраденого в Нігері
  • Чтв, 11/04/2019 - 12:11

В Нігері загострюється ситуація. Багато церков були зачинені у зв’язку із все частішими нападами ісламських фундаменталістів. Люди шукають прихистку на парафіях і в місіях. Крім того, вже минає сьомий місяць від часу викрадення в цій країні італійського місіонера, про якого немає жодної звістки.

«Ми не втрачаємо надії. На усіх Літургіях по всій країні молимось за звільнення о. Луїджі Маккаллі», - наголошує о. Марко Прада, котрий працює в Нігері і належить до Товариства африканських місій, до якого також входив викрадений місіонер. Він також розповів, що о. Маккаллі віддав своє життя для цієї африканської країни. Як християни, так і мусульмани вважали його людиною діалогу, відкритим на потреби усіх.

Місіонера викрали на його парафії, розташованій біля кордону з Буркіна-Фасо. Як інформує Vatican News, в цьому регіоні активно діють угрупування джихадистів, що останнім часом набирають сили. Усе вказує на те, що власне ісламські фундаменталісти стоять за викраденням. Отець Прада зауважив, що впродовж останніх місяців доходило о багатьох нападів на християнські церкви і спільноти. В країні зростає напруження. Місіонер пригадує, що чотири роки тому Нігером пройшла хвиля антихристиянського насильства. Тоді було знищено 69 церков.