Вже більше 80 церков і християнських шкіл у Єгипті постраждали через атаки ісламістів
  • Чтв, 22/08/2013 - 18:29

Згідно з останніми повідомленнями, понад 80 церков і християнських шкіл у Єгипті стали метою захоплення ісламістів з руху «Брати-мусульмани», прихильником якого є скинений президент країни Мохаммед Мурсі.

Єпископ коптської католицької єпархії в Луксорі Джон Закарія (Johannes Zakaria) заявив в інтерв'ю агентству Fides, що в результаті таких нападів вся країна перетвориться на хаос.

На думку єпископа, «Брати-мусульмани» звинувачують християн у зміщенні Мухаммеда Мурсі з посади президента. Такої ж думки дотримується і глава терористичної міжнародного угруповання Аль-Каїда, що насправді не відповідає дійсності.

«Християнські меншини, дійсно, брали участь у демонстраціях проти Мурсі. Але вони були лише невеликою частиною 30 млн. єгиптян, які вийшли на вулиці. Більшу частину демонстрантів склали самі мусульмани », - заявив єпископ Закарія.

Згідно з повідомленням єпископа, Коптська Католицька Церква керує близько 200 школами, в яких християни і мусульмани навчаються разом. Коптська Католицька Церква нараховує близько 170 тис. віруючих єгиптян.

Єпископ також повідомив, що після спроби нападу на нього, він знаходиться під захистом армії і поліції, які охороняють його резиденцію. Більше того, збройні сили порадили християнам не залишати своїх будинків.

У цілому єпископ вважає становище християн в цьому місті не таким «критичним» порівняно з ситуацією в верхньоєгипетских містах Мінья, Асьют або в Каїрі.

За матеріалами www.sedmitza.ru