Вже вдруге у Ватикані відбувається розіграш доброчинної лотереї
  • Птн, 24/04/2015 - 13:53

Вже вдруге у Ватикані відбувається розіграш доброчинної лотереї, призами в якій є подарунки, які при різних нагодах отримав Папа Франциск. Перша така лотерея проводилася з нагоди Різдва, а кошти, отримані з розповсюдження лотерейних білетів, були передані для Апостольської Елеумозінерії, ватиканського відомства, яке від імені Святішого Отця надає допомогу потребуючим.

У другому випуску доброчинної лотереї, яка приурочена святу Апостолів Петра і Павла, розігруються понад 40 призів. Участь в розіграші можуть взяти всі бажаючі, придбавши у точках продажу на території Держави-Міста Ватикану чи у Ватиканських музеях білет вартістю 10 євро. А 30 червня, наступного дня після урочистості Петра і Павла за новим стилем, спеціальна комісія шляхом жеребкування вибере переможців. Виручені кошти будуть передані до розпорядження Папи.

Як розповів в інтерв’ю для Радіо Ватикану монсеньйор Дієго Равеллі з Апостольської Елеумозінерії, призами в лотереї, як і під час різдвяного розіграшу, будуть подарунки, які Папа Франциск отримав під час різних зустрічей та вирішив віддати їх на доброчинність. Загалом, мова йде про дрібні символічні речі. Однак, серед них трапляються і непересічні, адже головним призом є, наприклад, автомобіль Kia Soul, який Святішому Отцеві подарували під час Апостольської подорожі до Кореї у серпні минулого року.

«Це дійсно прекрасно бачити бажання Святішого Отця поділитися дарами, які він отримує. Це частина християнської любові», – зауважив монсеньйор Равеллі, який розповів, що після різдвяної лотереї Папа висловив щиру вдячність за активну участь і великодушність численних людей.

Розповідаючи про діяльність Апостольської Елеумозінерії, священик зазначив, що мова йде про прості жести, про негаласливі щоденні акти милосердя, які, однак, виражаються у значущих цифрах. «Минулого місяця через малі пожертви для бідних ми роздали триста тисяч євро» – сказав він, додаючи, що з прибуттям до Риму біженців і мігрантів зростає необхідність швидкого реагування на потреби, які з цього випливають.