Взяти шлюб похилим львів’янам допоміг соццентр при храмі
  • Втр, 14/01/2014 - 17:46

Двоє одиноких львів’ян літнього віку, Іван Онишко (69 років)  та Марія Груник (72 роки),  котрими опікується Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, створили сім’ю, взявши шлюб у місцевій Церкві Святого Климента Папи.

На церемонії також були присутні однолітки «молодят», учасники програм дозвілля для літніх людей міського терцентру, керівництво управління соціального захисту та журналісти. Як зауважила керівник управління соціального захисту міста Наталія Федорович, центри спілкування та дозвілля для одиноких стареньких людей – це дуже важливий крок до їхньої соціалізації. А цей шлюб є дуже приємним і радісним результатом кропіткої роботи з підопічними Центрів.

Нині у Львові активно проваджують ініціативи, розпочаті у 2009 році зі створення центрів дозвілля для літніх львів’ян. Відтак, у місті з’явились три таких осередки:  при храмі Воскресіння Христового; при храмі Святого Климента Папи  та при храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Цей напрямок тут розвиватимуть і надалі. А насамперед ці центри створені для спілкування. Отож та обставина, що в одному з них в процесі неформального спілкування народилась нова сім’я, сама свідчить про високий ступінь соціалізації і результативність роботи львівських соціальних працівників і церкви.

Заважимо, що Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян було створено з метою забезпечення якісного та ефективного функціонування системи соціального обслуговування осіб літнього віку та одиноких непрацездатних мешканців Львова.

 

Ігор Галущак

Фото прес-служби ЛМР

Львів