Warner, Disney та Netflix погрожують покинути штат Джорджія через закон про заборону абортів
  • Втр, 04/06/2019 - 13:59

Після того, як в американському штаті Джорджія на початку травня губернатор підписав закон про заборону абортів після появи серцебиття у дитини, чисельні актори погрозили влаштувати бойкот штату, а провідні кінематографічні компанії почергово висловились про те, що не працюватимуть в штаті після вступу закону в дію.

Так, минулого тижня компанії Warner та Netflix повідомили, що заново обдумають чи залишатись у штаті у випадку, якщо закон вступить в дію.

Слідом за ними, цього тижня виконавчий директор компанії Disney Боб Іґер сказав, що з прийняттям закону компанії буде «важко» продовжувати роботу в Джорджії.

«Багато з тих людей, котрі працюють на нас, не захочуть тут працювати, коли закон вступить в дію», - зазначив він в інтерв’ю для Reuters. – «Нам потрібно враховувати їхні побажання».

Як інформує Catholic Herald, підписаний закон забороняє проведення абортів після того, як у плоду ідентифікується серцебиття – зазвичай на терміні 6-8 тижнів вагітності. Закон повинен вступити в дію 1 січня 2020 року, однак на даний час проабортативні групи пообіцяли відмінити закон через суд.

Губернатор штату Браян Кемп, підписуючи закон, сказав, що «наша робота полягає в тому, щоб робити те, що правильно, а не те, що легко», називаючи закон «декларацією того, що усяке життя має цінність, усяке життя є важливим, що усяке життя варте того, щоб його захищали».

Враховуючи щедрі податкові пільги у штаті Джорджія, на даний час там знімають більше фільмів та телепродукції, аніж в Каліфорнії.

Варто зазначити, що раніше індустрія розваг погрожувала бойкотувати штат Джорджія у випадку, якщо Кемпа оберуть губернатором. Однак, ці погрози не реалізували.