XXV Різдвяний концерт у Ватикані під знаком миру для допомоги дітям
  • Чтв, 14/12/2017 - 17:26

У суботу, 16 грудня 2017 р., в залі Павла VI у Ватикані відбудеться вже 25-й Різдвяний благодійний концерт. Захід, під час якого виступлять італійські та міжнародні зірки, між якими Патті Сміт, Енні Леннокс, Ноа, Аль Бано, Лола Понсе, Алех Брітті, відбуватиметься під еґідою Конгрегації Католицької Освіти.

Представляючи цей захід, архиєпископ Вінченцо Дзані, Секретар Конгрегації Католицької Освіти, звернув увагу на дві особливості цьогорічного концерту, який відбудеться після першого відзначення Всесвітнього дня бідних та перед 50-річчям Всесвітнього дня миру. «Мир на землі та убогі: саме ці аспекти спонукали нас, як Конгрегацію, взяти патронат над цим концертом, тому що мир, гостинність, братерство, разом з освітою та формуванням, є засобами визволення людської особи. Й мова не йде про будування миру на словах, але за допомогою конкретних жестів».

Кошти, зібрані завдяки благодійному концертові, будуть розподілені між двома проектами. Адресатами допомоги стануть Папська Фундація «Scholas Occurrentes», яка вкладе отримані пожертви в боротьбу проти явищ цькування та кібербулінгу, та Фундація «Дон Боско у світі», яка дбає про визволення багатьох дітей у Демократичній Республіці Конго, які працюють у шахтах без засобів безпеки й часто у рабських умовах. Серед відвідувачів концерту також розповсюджуватимуться білети Ватиканської різдвяної лотереї для діл милосердя Святішого Отця.