XXVI реабілітація бійців АТО та їхніх дружин проведена
  • Втр, 15/05/2018 - 09:37

Завершився черговий тур реабілітації для учасників АТО та їх дружин організований Координаційною радою з питань душпастирства у кризових ситуаціях УГКЦ та Комісією охорони здоров’я УГКЦ. Вже традиційно духовно-психологічне відновлення бійців проводили у стінах монастиря Згромадження сестер Пресвятої Родини у Гошеві.

Впродовж тижня учасники мали нагоду відновити свій дух. Кожного дня тут відбувалася свята Літургія, молитва та науки отців щодо духовного виміру зцілення після війни. Кожен охочий міг і особисто поспілкуватися із душпастирями на тему, що турбує саме його. Врешті сама атмосфера монастиря сприяє духовній призадумі. Серед особливостей 26-ого реабілітаційного табору були роздуми над Святим Письмом під кутом пережитої травми та зцілення. Адже саме цей рік особливо присвячений Слово Божому слугує для нас підказкою, що саме у Ньому можемо шукати розради та підтримки при у складних ситуаціях.

Разом із психологами подружжя учасників АТО змогли попрацювати над багатьма важливими елементами відновлення після участі у бойових діях, як для військового, так і для дружини, яка його чекає. Говорили вже традиційно про стрес, тривогу та злість, про травму та зцілення, вчилися покращувати свої стосунки та разом творити щасливу сімейну спільноту побудовану на цінностях.

Не оминули боком і фізичне відновлення. Усі учасники отримали невеликий курс масажу та реабілітації, а також неоціненні поради, як продовжувати реабілітацію вдома самостійно.

Учасники реабілітації вже традиційно побували у Центрі спадщини Вигідської вузькоколійки та монастирі оо. Василіан на Ясній Горі в Гошеві. Незвичним досвідом став для них підйом на г. Кругла. Родзинками цієї реабілітації стали також відвідини зоопарку «Лімпопо» у с. Меденичі, відпочинок у СПА Санаторію «Женева» в м. Трускавець та екскурсія та вежу ратуші та містом Дрогобич.

Тиждень реабілітації промайнув швидко та роз’їжджалися усі з відчуттям, що стали однією родиною.