«Я надіюся, що Папа є з нами», — владика Миколай Бичок під час зустрічі молодих єпископів з Папою Франциском
  • Птн, 09/09/2022 - 11:40

8 вересня 2022 року у межах Формаційного курсу для молодих єпископів Католицької Церкви українські ієрархи мали нагоду зустрітися із Святішим Отцем Папою Франциском та звернутися до нього із словами вдячності.

Від імені українських католицьких єпископів до Святішого Отця Папи Франциска звернувся владика Миколай Бичок, єпископ Єпархії Святих верховних апостолів Петра і Павла із осідком у м. Мельбурн (Австралія). Про це він повідомив особисто на власній фейсбук-сторінці.

«Сьогодні мав унікальну можливість побувати на аудієнції зі Святішим Отцем, а також звернутися до Папи від імені українських владик і нашого народу», — зазначив владика Миколай.

Єпископ розповів, що коли Папа почув, що виступає владика з Української Греко-Католицької Церкви, він відразу сказав на українській мові: «Слава Ісусу Христу». На що відразу почув відповідь: «Слава навіки».

«У своєму зверненні до Папи, я, перш за все, подякував йому за його молитви, промови, проповіді та діла милосердя заради підтримки України в часі війни. Також я наголосив на великій кількості жертв та біженців, які спровокувала відкрита агресія росії. На закінчення промови я зазначив: „Я вірю, що з нами є Бог. Але я також надіюсь, що з нами є Папа“», — продовжив архиєрей.

У свою чергу, за словами владики Миколая, Папа Франциск мовив: «Український народ є народом мучеників. І дуже часто так виглядає, що він є приречений на терпіння. Ця війна принесла багато жорстокості. Проте, Папа є близько з Україною та українським народом. Апостольська столиця робить все можливе і неможливе для припинення кровопролиття в Україні та осягнення справедливого миру».

На закінчення, Папа закликав українських єпископів бути близько зі своїм народом, загоюючи його рани війни.