Я ніколи не думав залишити Львів через якусь вигоду чи кар’єрне зростання, - митрополит Мечислав Мокшицький
  • Втр, 04/06/2013 - 20:25

Архиєпископ Львівської архидієцезії РКЦ в Україні, голова Конференції римо-католицьких єпископів України, митрополит Мечислав Мокшицький залишається працювати у Львові. Про це сьогодні, 3 червня, він розповів у коментарі Гал-інфо.

 

Нагадаємо, що 3 квітня з’явилася інформація у польському видінні «Rzeczpospolita» у якій йшлося про те, що Архиєпископ Львівської архидієцезії РКЦ в Україні митрополит Мечислав Мокшицький призначений митрополитом Вроцлавським.

 

За словами самого митрополита Мечислава Мокшицького, він не уявляє, звідки могли взятися такі чутки, адже для цього не було жодних підстав.

 

«Я дуже сміявся з цієї новини, що мене призначили митрополитом Вроцлавським. Це була якась вигадка. Ніхто про переведення зі мною не говорив, ні нунцій, ні Папа», - розповів Владика Мокшицький.

 

За його словами, Вроцлав завжди був йому близьким, адже там живе багато вірних, і Владика Мокшицький багато разів відвідував цю архідієцезію.

 

«Моя єпархія – Львів. Це моє місто і я його дуже люблю. Я почуваюся тут дуже комфортно. Відверто кажучи, я ніколи не мав думки, щоб залишити Львів через якусь вигоду чи кар’єрне зростання, так як про це писали. Я дуже хочу служити в Україні. Моє служіння тут є прийнятим і це дає мені радість та сатисфакцію», - розповів Владика Мечислав Мокшицький.

 

Він також зазначив, що співпраця його зі священиками є позитивною та плідною. Митрополиту вдається реалізувати чимало суспільно-корисних проектів.

 

«Священики почуваються впевнено. Багато змін у костелах. Ми налагоджуємо співпрацю з молоддю, цілими родинами, допомагаємо тим, хто цього потребує. Я бачу, що наша Церква переживає весну, вона зараз є радісною. Для Римо-католицької Церкви в Україні є майбутнє», - наголосив митрополит Мечислав Мокшицький.

 

Нагадаємо, що Митрополит Мокшицький тривалий час прожив у Ватикані та працював другим секретарем двох Святіших Отців - Івана Павла ІІ та Бенедикта XVI. Львівським Митрополитом Мечислав Мокшицький став  у 2008 році.