«Я про вас пам’ятаю і дбаю та служу вам», - Глава УГКЦ під час зустрічі з молоддю Луцького екзархату УГКЦ
  • Срд, 27/03/2013 - 22:30

Після зустрічі з духовенством Луцького екзархату УГКЦ, що відбулася 26 березня 2013 року в рамках першої канонічної візитації цього екзархату, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, зустрівся в Луцьку з молоддю. На початку зустрічі Глава Церкви привітав молодих людей із першим ювілеєм, який відзначатиметься у квітні цього року, - п'ятиріччям заснування Луцького екзархату УГКЦ. «Мій візит був задуманий таким чином, щоб разом із вами подякувати Богу за цю першу річницю, - повідомив Предстоятель УГКЦ. – Я давно хотів із вами поспілкуватися і засвідчити вам свою повагу, щоб ви розуміли і відчували, що Глава Церкви вас любить, про вас  пам’ятає і дбає та служить вам».

Як сказав Предстоятель УГКЦ, перші п’ять років існування екзархату не означають п’ятиріччя присутності греко-католиків на Волині. Адже історія УГКЦ почалася ні не п’ять років, ні не п’ятсот років тому. Нагадавши, що цього року УГКЦ разом із усіма Церквами України відзначатиме 1025-річчя Хрещення Русі-України, він ствердив, що цей день стане особливим для всіх християн України. Також Блаженніший Святослав пригадав, як 25 років тому його попередник Мирослав Іван Любачівський разом із блаженним Папою Римським Іваном Павлом II святкували Тисячолітній ювілей Хрещення Русі-України в Римі, у базиліці Святої Софії, що її збудував Патріарх Йосиф Сліпий. «Коли Блаженніший Мирослав під час святкування сказав, що невдовзі буде незалежна Україна і наша Церква стане вільною,  його тоді сприйняли як мрійника, котрий не знає дійсності, в якій живе світ. Тепер же ми бачимо, що імперія зла розвалилася і наша Церква стала вільною з центром УГКЦ у Києві», - пояснив він.

Глава Церкви запросив молодих людей екзархату взяти участь у Всенародній прощі до Патріаршого собору УГКЦ у Києві, під час якої, 18 серпня, освятять будівлю цього храму. «Я вас буду дуже чекати в Києві», - зауважив він.  Блаженніший Святослав додав, що під час цієї духовної події її учасники подякують Господу за те, що протягом останніх 25 років Його силою весь світ перемінився і сьогодні УГКЦ, як і пророкував Митрополит Андрей Шептицький, не лише стала вільною, а засяяла на весь світ. «Попри те, що центр УГКЦ знаходиться в Україні, ми присутні у всьому світі. А це є ще одним виявом сили воскреслого Спасителя», - сказав на завершення Глава і Отець УГКЦ.

Більш детальну інформацію можна отримати на блозі.

Департамент інформації УГКЦ