«Я урочисто проголошую прощу всієї нашої Церкви до cобору Святої Софії у Києві», - Блаженніший Святослав
  • Пон, 18/02/2019 - 12:05

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав наприкінці богослужіння у неділю, 17 лютого, урочисто анонсував проведення Божественної Літургії у Софійському соборі у Києві з нагоди свята Благовіщення.

Тож кожен охочий зможе 7 квітня взяти участь у богослужінні в славній християнській духовній святині України.

«Я хочу поділитися з вами великою радістю, – промовив Глава УГКЦ. – На наше прохання цього тижня я отримав повідомлення від Міністра культури України Євгена Нищука, що 7 квітня, на свято Благовіщення, ми зможемо відправити Божественну Літургію в соборі Святої Софії в Києві. Тому всіх вас я сердечно запрошую долучитися до цієї події… Ми зробимо все можливе, щоб всі ми змогли достойно взяти участь у цій Божественній Літургії! Тож я урочисто проголошую прощу всієї нашої Церкви до собору Святої Софії у Києві цьогоріч 7 квітня», –  наголосив духовний лідер греко-католиків.

Додамо, що у Посланні Глави УГКЦ з нагоди століття відновлення соборності українського народу та його держави Предстоятель нагадує, що УГКЦ є спадкоємицею Київської Церкви: «Дивовижним втіленням, непорушною святинею Премудрості Божої стала Свята Київська Софія, собор, що донині є промовистим символом первинної цілісності й повноти єдиної та неподільної Київської Церкви».

Слід відзначити, що до Собору Святої Софії всі не зможуть потрапити, тому на Софійській площі стоятимуть монітори і всі зможуть взяти участь у Літургії приступити до Святої Сповіді і Святого Причастя.