Як ісламісти бачать остаточне вирішення питання християн. Свідчення колишнього ісламіста
  • Втр, 03/09/2013 - 12:43

Назір Ісіаку, член секти Боко Харам, навернувся у християнство. У шокуючому інтерв'ю він розповів про варварські методи боротьби з нігерійськими послідовниками Христа і план їхнього винищення, який має ця секта.

Ісламістів готують фізично, психологічно і «духовно»

Iсіаку вступив до баварського ісламського центру (Bawara Islamic Center) 2010 року, де з іншими адептами вивчав арабську мову. Щороку 20 випускників центру проходили спеціальне навчання в штаб-квартирі джихадистів в Ірані.

Він повернувся до Нігерії, щоб разом з Боко Харам взяти участь у «програмі етнічних чисток». Iсіаку пояснює, що назва Боко Харам означає – «західна освіта є гріхом». Він визнає, що це угруповання стягнуло до себе щонайменше шість дрібніших груп – та, якої він був членом, називалася Shiite і діяла упродовж 30 років на півночі Нігерії, за часів військового режиму Абаха. Зараз вона керує чисельними групами джихадистів у регіоні. Угруповання присутнє у більшості північних штатів Нігерії, особливо у штатах Каштін, Кадуна, Замфара, Кано, Баучі, Борно, Гомбе і Зоря.

«Іноді, коли ми хотіли напасти на християн і посіяти страх серед них, наймали приватного автобуса, щоб перевозити в ньому зброю проти цих, як ми називали їх, «невірних». Як тільки Боко Харам повідомляла нам, що треба вбивати тих, хто вірить у Христа, або солдатів, то ми відразу долучалися. Я був довіреною особою в цій групі, бо я був слухняним і лояльним. У мене було своє таємне бюро, де я приймав посланців наших спонсорів, коли керівники групи були відсутні. Я також займався відбором наших членів. З цієї причини я не міг фізично бути присутнім на всіх нападах на християн і армію», – розповідає Ісіаку.

Він стверджує, що керівники секти застосовували психологічну підготовку до своїх членів, так зване промивання мізків, щоб вони були готові беззастережно боротися проти християн. «Вони казали нам, що більше ми будемо вбивати християн, то більше у нас буде шансів потрапити до раю Аллаха. Також цитували Коран».

Більшість навчань розпочиналися приблизно о. 22.00 год. в мечеті недалеко від ісламської школи. Бійців поїли «духовною водою», до якої додавали невідомі для Ісіаку складники. Були також спіритичні сеанси, під час яких члени секти бачили постаті, схожі на людей. Ці явища мали «у дуже приємний спосіб підготувати бойовиків до виконання своїх ісламських обов’язків». «Це були диявольські постаті, які вимагали від нас вияву сили і хоробрості», – каже Ісіаку.

Люди з Боко Харам навчаються в таборах талібів в Афганістані. Регулярно туди посилають групи з 60 осіб. Джихадських адептів вчать, як мають поводитись терористи-смертники, як робити бомби з підручних матеріалів, як битися і користуватися сучасною зброєю.

Ісламісти використовують наркотики, окультизм і сатанізм

 «Спочатку ми мали вбити всіх християн у Кадуні, щоб потім мати справу з мешканцями півночі. Перед кожними нападами ми пили «духовну воду», яка робила нас дуже небезпечними і нам було дуже легко вбити когось. Ми вважали, що ця вода захищає нас від усіх куль».

«Я не пам'ятаю, скільки людей я вбив. Ми прострілювали ноги і питали жертву, чи хоче вона стати мусульманином. Коли людина відповідала «ні», ми підрізали її горло, як козі. Після вбивства невірного, ми спускали його кров і випивали її. Ми вірили, що так дух померлого не зможе приходити і переслідувати нас у наших снах: так казали нам робити наші керівники. Коли ми не мали бажання випивати кров вбитого християнина, то вмочували у неї пальці і вкладали собі до вуст».

Ісламісти мають серйозну фінансову і урядову підтримку

Глави ісламських терористів отримали велику фінансову та матеріальну допомогу. Гроші перевозили автомобілями і купували за них зброю. «Був один дуже відомий чоловік з Баєльса, який декларував, що є християнином зі Заходу, але також дав гроші та зброю ісламістам. Я був заступником керівника нашої групи, і кожного разу, коли він їхав до Ірану, я керував організацією і приймав спонсорів, тому я знаю все, що там відбувалося», – говорить колишній мусульманин.

На його думку, джихадисти мають багато спонсорів, якими часто є багаті нігерійців і урядовці  – губернатори і лідери політичних партій. Часто їх запрошують на церемонії вручення дипломів у ісламських школах. Він стверджує, що якщо він назве їхні імена, ніхто не повірить. Назір підкреслює, що членами цього руху є також чисельні представники поліції і армії. Але у публічному житті джихадисти дуже стримані, навіть найближчі рідні Назіра, що був одним з ключових фігур секти, не знали про його причетність до цієї діяльності й самі всіляко були проти такої секти.

Бог може достукатись навіть до серця ісламіста

Як Назір навернувся у релігію людей, яких сам переслідував? Він розповідає, що у сні  йому тричі з'явився «одягнений в біле чоловік». Він сказав: «Бог тебе вибрав», – свідчить Назір. «Після навернення, я став іншою людиною. Таке враження, що я після купелі, яка очистила мене від усякої скверни. Раніше я йшов вулицею, як людина, вражена безумством, а тепер знайшов внутрішній спокій. Я вже не приймаю наркотиків та чудово почуваюся», – говорить він. І звичайно, Назір визнає, що рідко виходить на вулицю, оскільки боїться помсти своїх колишніх одновірців, ісламістів.

«Тільки Бог може зупинити війну, яку Боко Харам та інші ісламські терористичні угруповання почали проти християн. Дякую Богові, що я став християнином, і я більше не є членом кримінальної секти. Щиро раджу християнам готуватися до війни, озброюватися, єднатися. Ісламські секти готові почати велику війну. Цілком можливо, що загинуть всі нігерійські християни. Я боююсь цього, тому що я знаю стан підготовки послідовників ісламу до остаточного вирішення питання з християнами в Нігерії», – попереджає Назір Ісіаку.

За матеріалами pch24.pl