Як має жити християнин. 3 проповіді Бенедикта XVI
  • Пон, 02/09/2013 - 09:59

Папа-емерит Бенедикт XVI вперше після відставки виголосив науку, яку процитували ЗМІ. Бенедикт XVI говорив про найліпше місце для християн. Що це за місце і на що ми повинні зважати, щоб не заблукати?

1) Цей світ оманливий

«Усі шукають доброго місця в історії, кожен хоче знайти правильне місце в житті. Виникає єдине питання, яке місце є добре і правильне? Згадуються слова Господа в Євангелії: перші стануть останніми, а останні першими. Виходить, що добре, на перший погляд, місце може бути дуже поганим місцем, і знаємо, що так відбувається не тільки на Страшному суді, але часто в центрі цього світу. За останні десятиліття ми бачили, як перші падали і раптом ставали останніми. Часто добре місце може виявитись насправді поганим».

2 ) Відповідальність

«Той, хто в цьому світі та в історії опиняється попереду, виходить на перші місця, мусить знати, що перебуває в небезпеці. Мусить більше дивитися на Господа, міряти себе Його міркою, міряти себе міркою відповідальності за інших, мусить бути тим, хто сидить в ногах інших і так благословляє і стає благословенним. Думаю, що все має пройти через наше серце, якщо ми подивимося на Того, Хто є первістком створення і насправді народився у стаєнці та помер на хресті. Місце біля Його боку, місце, виміряне його міркою, це правильне місце, це місце, яке завжди може призначити нам історія. Визначальним є відповідальність перед Ним і відповідальність за любов, справедливість і правду».

3) Самовідданість

«Людство не може обійтися без жертовного християнського духу. Найбільші речі у житті – любов, дружба, доброта, прощення – ми не можемо платити за них, ми їх отримали безкоштовно, бо Бог дав нам Себе як дар. І ми ніколи не повинні забувати про жертовне серце Бога, боротьбу за справедливість у світі, ми повинні завжди давати і отримувати».

За матеріалами zylka.blog.deon.pl