Як молитись Помпейську новенну?
  • Втр, 28/09/2021 - 17:45

«Щоразу, коли ти захочеш отримати від Мене якусь благодать, зверши на Мою честь три прохальні новенни, молячись 15 таємниць Святого Розарію, а потім три подячні новенни – і ти отримаєш бажані благодаті», - цими словами, сказаними Божою Матір’ю у Помпеях невиліковно хворій із Неаполя — Фортунаті Агреллі, була започаткована молитовна практика, яка ґрунтується на молитві святого Розарію, яку читають 54 дні, — так званої Помпейської новенни, або «Безвідмовної новенни».

Звичайні новенни тримають 9 днів. З Помпейською є інакше – це потрійна благальна новенна (тому триває 27 днів), з’єднана з потрійною подячною новенною (наступні 27 днів). Разом – 54 дні, під час яких відмовляється 3 частини розарію (можна чотири – з таємницями Світла).

Нелегко? Так, але це на перший погляд. Потрібно пам’ятати, що, згідно з обіцянкою Марії, новенна дозволяє отримати благодаті в справах найважчих, крім того, як стверджують ті, котрі цю новенну відправляють, сама Матір Божа допомагає щоденно знайти час для молитви.

Незвичайну силу цієї молитви одужання від невиліковної хвороби – першою зазнала в 1884 р. 21-річна Фортунатина Агреллі в Помпеях, де знаходиться святиня і чудесний образ Матері Божої Розарію. Під час об’явлення Матері Божої вона отримала науку, щоб після кожної частини Розарію повторювати: «Царице Святого Розарію, молись за нас». Марія теж сказала дівчині: «Не зможу тобі ні в чому відмовити, коли називаєш мене цим найкращим іменем». Фортуната Агреллі була чудесним чином зцілена.

Починаючи з 1876 року, образ Помпейської Божої Матері стає відомий як чудотворний. У 1890 році Папою Римським Леоном XIII були офіційно підтверджені чудеса, які сталися за заступництвом Помпейської Божої Матері. До цієї пори немає випадків, щоб хоч одна особа не була обдарована благодатями, про які просить, молячись з вірою цю новенну.

Свідчення: Слава Ісусу Христу! Хочу подякувати Матінці Божій за Її ласку та любов, якими Вона нас огортає. Мій чоловік дуже сильно пив. Не було і дня, щоб він приходив додому тверезим. У нашому домі постійно зчинялися скандали, сварки за будь-що. Та одного разу мені дали текст «Помпейської новенни», який я почала читати за зцілення чоловіка. Молилась також «Дев’ятницю до Богородиці, що розв’язує вузли». І нарешті була почута, чоловік уже більше року не п’є, став іншою людиною. Подяка Всемогутньому Богові і Марії! Емілія Кучер.

Як молитися Помпейську новенну?

В календарі зазначаємо день, коли розпочинаємо новенну.

Вона триває 54 дні. Протягом усіх цих днів молимося три частини св. Розарію, можна також чотири частина, з таємницями Світла.

Перед початком молитви цих трьох частин св. Розарію, кажемо: «Молюся цей розарій на Твою честь, Царице Святого Розарію!», і на самому початку додаємо свою інтенцію (намір).

- Протягом 27 днів молимося частину благальну Помпейської новенни, і щоденно, після закінчення трьох частин Розарію, читаємо молитву: «Пам’ятай, о милосердна Діво святого Розарію з Помпеї, що ніколи ще не чувано, щоб хтось з Твоїх шанувальників, взиваючих Твоєї допомоги з Твоїм Розарієм у руках, був Тобою відкинутий. Тож не погорди моїм проханням, о Матінко Предвічного Слова, але через Твій святий Розарій і через уподобання, яке проявляєш до Твоєї святині в Помпеї, вислухай мене. Амінь».

- Наступні 27 днів молимося частину подячну частину Помпейської новенни. Після закінчення трьох частин св. Розарію, відмовляємо таку молитву: «Чим же віддячу Тобі, о Царице, сповнена любові? Присвячую Тобі усе своє життя, буду поширювати Твою славу, скільки вистачить сили, о Діво Святого Розарію з Помпеї, бо коли я кликав/ла на допомогу, Божа благодать зійшла на мене. Буду скрізь оповідати про милосердя, яким мене обдарувала, скільки стане сили, буду поширювати набожність Святого Розарію, буду всім проголошувати, як ласкаво Ти обійшлася зі мною, щоб і негідні, такі, як і я, грішники, з надією прибігали до Тебе. О, якби увесь світ знав, яка Ти Добра, яке милосердя проявляєш до стражденних, тоді всі створіння припали б до Тебе. Амінь».

- Кожну з трьох частин Св. Розарію закінчуємо трикратним закликом до Божої Матері: «Царице святого Розарію, молись за нас».

Джерело: Католицький медіа-центр за матеріалами honoratki.org.ua