Як почути Бога? Поради владики Венедикта
  • Нед, 27/12/2015 - 11:45

24 грудня у церкві Покрову Пресвятої Богородиці у Львові зібрались десятки хлопців й дівчат, щоби продовжити свою духовну мандрівку-підготовку до Світового Дня Молоді. Темою вечора, який вів о. Анатолій Гецянин, СДБ,  були слова Євангелія «Блаженні ті, що слухають Слово Боже і зберігають його» (Лк 11, 28).

Молодь також пробувала глибше зрозуміти слова гімну СДМ-2016, співала, молилася, а на завершення – слухала владику Венедикта Алексійчука, єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ:

На перший погляд може виглядати, що людині слід мати якісь особливі здібності, щоб слухати. Однак святі, які часом здаються нам недосяжними, показують, що насправді можливо жити Богом і Словом Божим.

В житті непросто знайти когось, хто буде завжди готовим нас чути, – а Бог готовий нас вислухати.

Чому Господь прощає? – Тому що любить, вірить, що ми можем змінитися. Він вірить в людину, тому знову і знову готовий нас почути.

Часто наші молитви розсіяні, неуважні. Але Бог нас слухає, для Нього ми завжди цінні.

Ніхто не є здатним почути, лише той, хто був почутий; він сам стає готовий слухати.

Як кожен загляне у своє життя, чи побачить там випадки, коли Бог нас почув? – Кожен з нас був вислуханий Богом, але дуже часто і швидко ми про це забуваємо.

Кожен з нас є в праві написати свій досвід зустрічі з Богом. Апостоли досвідчили, пережили зустріч і написали Євангеліє. Ми не бачили Христа історично, але в нашому житті були моменти, коли ми досвідчували Його присутність. Ніяка подія в житті не є випадковою… Через усе промовляє Господь, Він хоче кожному з нас щось сказати.

Якщо Господь до нас щось промовив, значить ми здатні цим жити. Бог ніколи не дасть більше, ніж людина може витримати.

«По вірі вашій дасться вам…» – що бажаємо, те й стається… Тож, бажаймо слухати Бога, Він багато хоче сказати кожному з нас. Хай Господь дасть нам це велике бажання, і тоді у нас буде радість життя. Ми всі хочемо бути щасливими, а Бог знає, що є правдивим щастям і хоче нам це сказати, отож потрібне лише бажання, щоби Його почути.