Як польський Папа зорганізував ВДМ
  • Суб, 21/06/2014 - 15:56

Коли Іван Павло II запропонував організувати Всесвітні Дні Молоді, ніхто у Ватикані не хотів цього, але Папа був непохитний, – розповідає Марчелло Бедесчі, глава Фонду Івана Павла II в Папській Раді у справах мирян виданню «Річ Посполита».

Співорганізатор перших Всесвітніх Днів Молоді згадує, що ця пригода почалося з ініціативи польського Папи, який з самого початку свого понтифікату багато уваги присвятив молоді та труднощам, з якими вона стикається у своєму житті, серед яких є й релігійні.

Ідею не прийняли з ентузіазмом ні у Ватикані, ні назовні, усі вважали це поверненням до Церкви тріумфуючої, до минулого.

«Папа, однак, був непохитний. Він стояв на своєму, бо хотів, щоб зустріч з молоддю була і катехизацією, і обміном досвідом», – каже Бедесчі.

Кульмінацією перших Всесвітніх Днів Молоді була зустріч Папи Івана Павла II з молоддю у Вербну неділю 1984 року. «Успіх був несподіваний, ніхто не сподівався, що прийде так багато молодих людей. Відправа Літургії була винятковою, а Папа щасливий. Він дуже здивував нас, коли сказав, що це потрібно повторити», – згадує голова фонду Івана Павла ІІ.

Через два роки Всесвітні Дні Молоді пройдуть у Кракові.