Як розпоряджатися сімейними грошима? – про це у жовтневій «КАНІ»
  • Срд, 25/09/2013 - 12:32

Що таке сімейний бюджет? Як правильно його планувати? На що треба звертати увагу, розпоряджаючись грошима? Відповіді на ці та інші питання у жовтневому числі журналу «Кана». Його провідна тема – «Гроші: мої-твої… Наші?»

Щоб почати планувати сімейний бюджет, сім`я повинна чітко визначити свої доходи і витрати, навіть започаткувати ведення «домашньої бухгалтерії». Про те, як це грамотно зробити, розповідає Віталій Рисін, декан фінансово-економічного факультету Львівського інституту банківської справи. Фахівець  також розказує, як розумно розпоряджатися сімейним бюджетом, як правильно заощаджувати і чи можливо це в режимі низьких зарплат та нестабільної оплати праці. А ще він говорить про те, хто має займатися розподілом сімейних коштів – чоловік чи дружина.

Мабуть, у кожній сім’ї рано чи пізно виникають конфлікти через гроші. То зарплати не вистачає на необхідне, то хтось із подругів почав заробляти більше і «встановлювати» свої правила, то на сім’ю тиснуть борги. Такі ситуації стають іспитом на зрілість стосунків та терпеливість. Як ці труднощі гідно пережити і як стратегічно підійти до сімейних грошей – про це черговий канівський матеріал із порадами Ростислава Шемечка, директора Центру психології Українського Католицького Університету.

Практичною є стаття про те, чи варто сьогодні українцям брати кредити. А якщо вже брати, то як уникнути банківських пасток та шахрайства «небанківських» організацій? Автор – Ростислав Слав’юк, завідувач кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи. Серед іншого, він пояснює, на що конкретно треба звертати увагу, підписуючи з банком договір про кредит, а також розвіює «міфи» про кредити із нульовими відсотками, якими рясніють рекламні оголошення.

У «Кані», як завжди, також є знайомства з людьми, які додають наснаги до життя. Серед них – Андрій Маслюх, знаний перекладач, сім`янин, який всупереч складному діагнозу лікарів – дитячий церебральний параліч, отримав добру освіту, став професійним перекладачем книжок і веде активний спосіб життя. Його історія багатьох людей може надихнути на здолання нових вершин у своєму житті.

А ще у цьому номері: роздуми над Словом Божим, репортажі, поради психологів, священиків, матеріали про стосунки у подружжі, виховання дітей, блоги, книжкові рецензії, корисні та смачні рецепти, заняття з рукоділля, кросворд.

Журнал «Кана» вже можна передплатити. Передплатний індекс: 68747.

Про новини «життя» журналу читайте на сторінці у Facebook. Детальніше про можливість придбання дивіться на сайті: www.svichado.com