Як у Римі можна побачити Папу?
  • Пон, 26/08/2013 - 23:40

«Бути в Римі й не бачити Папу – це те ж, що й не відвідати Вічного Міста» – каже старе прислів’я». Отож, як можна в Римі побачити Папу? Виявляється, це нескладно. Кожного тижня Папа двічі звертається до зібраного на площі святого Петра народу Божого. Перш за все, кожної неділі Папа разом із зібраними на площі св. Петра молить молитву «Ангел Господній» і звертається до присутніх з коротким повчанням. Початок цієї церемонії об 11.50 за середньоєвропейським часом і триває вона близько 20 хвилин.

Окрім цього кожної середи організовується Загальна аудієнція для вірних на тій же площі святого Петра. Як правило, аудієнція розпочинається о 10.30 за середньоєвропейським часом. Часом, через погані погодні умови, Загальна аудієнція відбувається в залі Павла VІ. Якщо на «Ангел Господній» не потрібно мати ніяких перепусток, то на Загальні аудієнції така перепустка потрібна. Вона цілком безплатна.

Також можна потрапити і на Літургійні відправи, які провадить Папа, але на них також потрібна перепустка, яка також є цілком безплатною.

Для того, щоб отримати перепустку на папське Богослужіння чи Загальну аудієнцію потрібно звернутися до Префектури Папського Дому листом англійською або італійською мовою за адресою:

Prefettura della Casa Ponteficia

00120 Città del Vaticano