Як у родинному селі Йосифа Сліпого святкували День Незалежності України
  • Втр, 25/08/2015 - 13:54

24 серпня у родинному селі Патріарха Йосифа Сліпого Заздрість (Теребовлянщина), при храмі Йосифа Обручника УГКЦ, святково відзначили День Незалежності.

Розпочали святкування подячною Святою Літургією, які очолив настоятель храму о. Андрій Козак. Опісля діти розгорнули національний стяг і процесійно пішли до І-ї стації Хресної дороги, до могили героїв, які загинули за волю та незалежність України, і помолились за них Панахиду. Усі з піднесенням заспівали національний гімн «Ще не вмерла Україна».

Відтак, на подвір’ї церкви розпочався фестиваль «Родинне коло» та ярмарка солодощів для збору коштів на допомогу нашим воїнам, яку провели діти з "Братства Ангелят".

Церковний хор співав патріотичних пісень, молодь цитувала поезію Т. Г. Шевченка, Лесі Українки, гуморески. Дівчата співали сучасні пісні про Україну та давні, серцю милі, пісні про кохання. Діти показали присутнім виставу "Ріпка" і заспівали жартівливу пісню "Ой на горі два дубки". Вони своєю простотою та невимушеністю зарядили усіх присутніх невимовно позитивною енергетикою. Завершився фестиваль танцями бансів "Козачок" та "Сонце сяє".