Як жити Методом розпізнавання плідності: досвідом ділиться чоловік
  • Втр, 24/12/2019 - 13:15

У моїй єпархії (Фенікс, США) участь в заняттях з Методу розпізнавання плідності є обов’язковою в рамках приготування до подружжя. Чесно кажучи, я б хотів, щоб так було усюди. Якщо цей метод використовувати правильно, то він є більш ефективним у відкладанні вагітності, аніж провідні контрацептиви, а також надзвичайно корисним інструментом для того, щоб завагітніти. А переваги, які отримує жінка, освоюючи всі ці знання про своє тіло, важко переоцінити.

Коли ми відвідували ці заняття, мені здається, що ми з моєю нареченою були єдиною парою, яка не мала дошлюбних статевих відносин. Я не пхався в чужі відносини, признаюсь чесно. Просто це стало очевидно, коли інструктор чітко сказав, що графіки МРП, а саме симпто-термальний метод, є ефективним лише тоді, коли ти проведеш покривну лінію. Це означало не мати статевих стосунків принаймні один-два місяці. Тоді наступила очевидна тиша і незручність у більшості пар, чоловіки в яких недовірливо подивились на своїх наречених.

Думка, що людські створіння не можуть прожити певний період часу без сексу, є частиною нашої культури.

Від серіалу «Друзі» до «Секс у великому місті» чи «Як я зустрів вашу маму», сюжет усіх телесеріалів завжди крутиться навколо того хто з ким спить, і серед них рідко хто є одружений. Крім того, поширені жарти про те, що хтось може вибухнути, якщо найближчим часом не матиме сексу. В моїй групі вивчення МРП, більшість пар чесно утримувались від сексуальних відносин від двох до трьох місяців, і ніхто з них не помер, не вибухнув і не постраждав від наслідків.

МРП, а саме симпто-термальний метод, працює таким чином, що жінка фіксує певні симптоми, як цервікальний слиз, зміни форми і розташування шийки матки, а також щоранку вимірює базальну температуру. Усе це надає інформацію, яка визначає період в циклі, під час якого жінка є найбільш чи найменш плідною. Якщо наміром пари є відкладати вагітність, тоді в плідний період пара утримується від сексу. Якщо є намір завагітніти, тоді пара має статеві зносини в період високої плідності. МРП – це просте слідкування за природним циклом, який Бог дав жінці. Якщо ним користуватись правильно, чоловік і жінка можуть мати більшу певність, що вони є відповідальними за планування своєї сім’ї, а також їх не пригнічуватимуть негативні моральні аспекти контрацепції.

Як чоловік красивої і люблячої жінки, я можу ствердити, що для чоловіків МРП – це не просто. Часто я почуваюсь бездіяльним. Я намагаюсь максимально підтримати свою дружину, але саме вона спостерігає симптоми. Певний період часу я записував дані і вносив їх в графік, але це було давно. Також є дні впродовж циклу, коли мені хочеться інтимних стосунків з нею, але ми вирішили відкладати вагітність з допомогою МРП впродовж наступних хоча б кількох місяців. Тому ми утримуємось від зносин, які є хорошим, природним і чудовим елементом в подружжі.

Однак для мене, як чоловіка, найбільша складність полягає не в тому, що потрібно утримуватись.

Як я казав, я не помру від того, що кілька днів утримаюсь від сексу. Складність полягає в тому, як демонструвати в не фізичний спосіб моїй дружині наскільки я її кохаю і хочу бути поруч з нею. Ми пробували, наприклад, хоча б раз в тиждень ходити на побачення. Коли маю можливість, я готую для неї вечерю або купую невеликий подаруночок. Деколи просто провести час разом – це все, що я можу запропонувати після довгого робочого дня. Я - не ідеальний (можете спитати про це мою дружину), але ми обоє докладаємо зусиль для того, щоб виявляти любов один до одного в різних дрібницях впродовж тижня.

Подружжя – це справа нелегка для усіх, бо усі ми – люди зі своїми «приколами», але, на мою думку, час утримання за МРП є нагодою для кращої комунікації. Я знаю багато пар, які настільки зосереджені на фізичних відносинах, що не приділяють часу емоційним, психологічним та духовним аспектам своїх відносин. Для мене, як чоловіка, важливо знати, що ми з дружиною розвиваємо свої відносини різними способами, а МРП тільки допомагає нам в цьому процесі.

МРП надає нам з дружиною нагоду виражати свою сексуальність в такі способи, які завжди відповідають суті подружжя.

Коли я поруч з моєю дружиною, я хочу любити, а не використовувати її. Коли в подружжя вводиться контрацепція, на кшталт презервативів, спіралей, гормональних таблеток і т.д., тоді створюється бар’єр між чоловіком і жінкою – фізичний чи медикаментозний. Тоді ми наче промовляємо один до одного: я люблю тебе настільки, щоб віддати в статевих відносинах усього себе… крім плідності. Якщо ми відкидаємо настільки важливу частину статевого акту, то нівелюємо те, чим має бути секс в подружжі.

МРП слідує природному порядку, встановленому Богом. З іншого боку, використання контрацепції демонструє те, що в спальні ми посідаємо місце Бога. Використання контрацепції перетворює наших дружин в об’єкт, який ми використовуємо для задоволення, замість того, щоб вони були особою, яку слід обдарувати любов’ю. Секс задуманий як повне самодарування між чоловіком і дружиною, відкрите на життя і спрямоване на зміцнення союзу. За умови правильного використання, МРП є інструментом, який допомагає переконатись, що саме це відбувається між партнерами, коли вони вступають в подружній акт. Використання МРП також є актом віри у те, що Бог є царем над усім в нашому житті.

Чоловіки, якщо ви не практикуєте МРП з дружинами, я запрошую вас набратись відваги і почати.

Ви станете набагато ближчими один до одного і обоє навчитесь як любити один одного різними способами. МРП, з наукової точки зору, є корисним для здоров’я твоєї дружини. Зі своїми заповненими таблицями вона може звернутись до МРП -сертифікованого лікаря, який зможе краще надати їй медичну допомогу, що відповідатиме її індивідуальним потребам. На жаль, дуже часто непрофесійні в цій сфері лікарі приписують непотрібне лікування замість того, щоб сягнути кореня проблеми. Поговори з дружиною і молись за те, щоб МРП став частиною вашого подружжя. У світі, який використовує людей, наберись відваги виступити в любові.

Переклад: "Католицький оглядач" за матеріалами https://catholic-link.org/