“Як живе сім'я, так живе народ і так живе весь світ”: відозва Львівського Митрополита РКЦ щодо змін в Конституції України
  • Птн, 24/07/2015 - 12:22

Голова Конференції Єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні Архієпископ-Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький прокоментував запропоновані Конституційною Комісією України нові формулювання положень про права і свободи людини:

«Інтеграція України в об’єднану Європу можлива виключно на засадах збереження християнських цінностей, які впродовж двох тисячоліть формували духовне обличчя нашого континенту. Не є винятком Україна, яка в статті 21 свого Сімейного Кодексу чітко визначила, що «шлюбом є сімейний союз жінки та чоловіка».

Наша Церква, яка твердо захищає традиційні сімейні цінності, стурбована намаганням узаконити в Україні одностатеві партнерства, що може призвести до чергового гріхопадіння в суспільстві, яке й так виснажене війною та різними негараздами. Папа Римський св. Йоан Павло ІІ, котрий упродовж всього свого понтифікату ревно піклувався про збереження християнський коренів і цінностей в Європі, повчав: «Як функціонує сім'я, так функціонує народ і так функціонує весь світ, у якому ми живемо».

Щиро сподіваюся, що пан Президент Петро Порошенко, Конституційна Комісія та Верховна Рада України прислухаються до голосу Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка повторно адресувала їм Звернення із роз’ясненням своєї позиції та застерегла владу від зазіхань на сімейні цінності в новій Конституції України».

Львів, 23 липня 2015 року

№ 30/2015