«Якщо Господь на першому місці – все інше на своєму місці», - Митрополит Володимир до студентів
  • Суб, 17/11/2018 - 10:47

17 листопада відзначається Міжнародний день студента. Це свято встановлено 17 листопада 1946 на Всесвітньому конгресі студентів, що відбувся в Празі, на згадку про чеських студентів-патріотів. З нагоди свята, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин звернувся до студентів, вітаючи їх з професійним святом.

"Напевно, найвеселіші і діяльні часи в житті людини, це студентські роки, роки звершень, закоханостей, поривів і розчарувань. Це, здавалося б, довгий час, який дуже і дуже швидко минає. І тільки те, що ви здобудете протягом цього часу – насправді важливе та закарбується у вашій пам’яті назавжди", - йдеться у привітанні.

Владика наголосив на тому, що ми живемо в той час, коли дуже складно прожити без фахових інтелектуальних знань, а тому наше майбутнє в великій мірі залежить від сьогоднішніх набутих навиків студентів.

"Однак, ще більшою мірою, наше майбутнє залежить від Того хто є осереддям усього знання. Ним є Господь Ісус, Боже Слово та Божа Мудрість. Будучи з Ним ви не осоромитеся, а постійно матимете сили і відваги звершувати ваші заповітні мрії", - вважає духовний лідер греко-католиків Прикарпаття.

 

 

Владика Володимир також процитував св. Августина, який в свій час сказав: «Якщо Господь на першому місці – все інше на своєму місці».

"Якщо заглянемо до історії сьогоднішнього свята, побачимо найперше сміливість та віру в свої переконання. І сьогодні, дорогі студенти, живемо в такі часи, коли мусимо чітко розрізняти що є біле, а що чорне; де є правда, а де – лукавство. Будьте сміливі і ви у відстоюванні своєї ідентичності, правди свого народу і своєї християнської віри!", - заохотив Митрополит Володимир.

Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ