Якщо не Іван Павло ІІ, тоді хто? Хто може стати взірцем для сучасної місії Церкви?
  • Птн, 07/02/2020 - 12:25

Сьогодні Церква потребує ґрунтовних роздумів над формою своєї присутності у постхристиянському світі – вважає Архиєпископ Ентоні Фішер з Австралії. В минулому, приклад брали з Івана Павла ІІ, котрий був радісним, сповненим ентузіазму, але водночас автентичним, і таким він притягував людей до Церкви. Сьогодні в суспільстві панує вороже ставлення до Церкви, люди розчаровані і втомлені. "Якщо не Іван Павло ІІ, тоді хто?" – запитує митрополит Сіднею, шукаючи прикладів для наслідування в сучасній місії Церкви.

На думку Архиєпископа, роздумами на цю тему могло б зайнятись майбутнє синодальне засідання. Арх. Фішер прибув до Ватикану, щоб взяти участь в нараді Ради Синоду Єпископів, яка готує майбутнє засідання.

В розмові із виданням «Crux», він зазначив, що серйозною небезпекою так званого «синодального шляху» в Німеччині є створення непомірних очікувань. Складається враження, що про все можна дискутувати, що все можна змінити, причому всім добре відомо, що так не є, оскільки ми є спадкоємцями Традиції і маємо Об’явлення самого Бога. Якщо на початку розбудити в людей великі очікування, то зрештою це приведе до ще більшого розчарування – застерігає австралійський Архиєпископ.