Яку групу крові Христа показують Євхаристійні чуда
  • Нед, 18/06/2017 - 00:52

Наукові дослідження численних Євхаристійних чуд показують людське тіло з IV групою крові.

Католицька доктрина завжди навчала, що після освячення на Літургії Христос стає істинно і суттєво присутнім у хлібі та вині на вівтарі.

Впродовж останніх століть відбувались численні випадки, коли освячена гостія буквально перетворювалась на фізичне тіло і кров.

Одне з таких чуд відбулося у 8-му столітті в м. Ланчано, де священик, котрий сумнівався в реальній присутності Христа у Євхаристії, побачив, як хліб і вино перетворюються на людське тіло і кров, коли він промовляв слова освячення.

Впродовж 1200 років це тіло не зіпсувалось і досі зберігається в храмі Св. Франциска цього італійського міста. Одоардо Лінолі, професор анатомії, провів науковий аналіз в 1971 році і прийшов до висновку, що це тіло – серцева тканина людини з IV групою крові. Кров і надалі залишалась свіжою, хоча й не містила жодних слідів консервантів.

Цю ж IV групу крові, яка є досить рідкісною, продовжують виявляти у наступних відомих чудах.

У 1996 році одна жінка в парафії Буенос-Айресу підійшла до священика, щоб розповісти, що знайшла осквернену Гостію в свічнику позаду церкви. Коли священик поклав Гостію у склянку з водою, щоб розчинити її, як вказано в канонічному праві, вона почала перетворюватись на частину людського тіла.

Через три роки, коли тіло не змінилося, єпископ Хорхе Бергольйо відправив зразок на дослідження у Каліфорнію. Результати показали, що група крові була IV і була насправді людською.

Ще один випадок відбувся згодом в Колумбійському університеті з др. Зубіґа, відомим кардіологом, що прийшов до висновку, що тканина була фрагментом серцевого м’язу людини, що «пережила важкий стрес, оскільки її сильно вдарили в груди».

Пізніший аналіз результатів чудес в Буенос-Айресі і в Ланчано показав, що ці тканини мали однакову ДНК.

В той же час, дослідження в середині 1990-их третього чуда, що відбулось в 13-му столітті в італійському місті Больсена, також показало сліди крові IV групи, як і результати слідів крові на Туринській Плащаниці серед інших.

Звичайно, це все могло б бути численним співпадінням чи церковним задумом в стилі Дена Брауна, щоб розмістити зразки тканин тіла і крові на місцях, де відбувалися чуда в різних куточках світу перед тим, як їх візьмуть на аналіз, однак – шанси невеликі.

В той день, коли Церква святкує урочистість Тіла Христового, католикам вартує пригадати цю ключову доктрину віри, яка, як виявляється, є науково підтвердженою.

Переклад:  «Католицький оглядач» за матеріалами Catholic Herald