Японія: не вистачило вступних квитків на Святу Месу з Папою
  • Срд, 06/11/2019 - 11:30

Через два тижні розпочнеться Апостольська подорож Папи до Таїланду та Японії. Обидві країни інтенсивно готуються до зустрічі Святішого Отця. Бажаючих взяти участь у Святих Месах з Папою в Японії так багато, що організатори оголосили спеціальну лотерею.

Про те, що в Японії вже не вистачило вступних квитків на Святі Меси, які очолить Папа Франциск, польському відділові Радіо Ватикану розповіла кореспондентка з Японії, пані Дорота Халаса. Вона зазначила, що на спеціальному веб-сайті архидієцезія Токіо оголосила лотерею серед бажаючих. Навіть організовано спеціальну молитву за розіграш вступних квитків.

33-тя Апостольська подорож Папи Франциска до Таїланду та Японії триватиме від 19 до 26 листопада. До Японії він прибуде 23 листопада, а наступного дня вирушить літаком до Нагасакі, де проживає найбільше католиків. Там Святіший Отець виступить з промовою проти атомної зброї, відвідає пам’ятник і музей 26 мучеників і очолить Святу Месу на місцевому стадіоні. Того ж дня він прибуде до Хіросіми, де візьме участь у зустрічі на захист миру в Меморіальному палаці. 25 листопада Папа проведе ряд зустрічей в Токіо, столиці Японії, а потім очолить Святу Месу на міському стадіоні, що вміщує 55 тисяч глядачів.

Для Японії обране гасло – «Захищати кожне життя», яке зосереджене на захисті життя й сотвореного світу. що особливо важливе для такої країни як Японія, в якій ядерна загроза є постійною проблемою. Крім того, Японія належить до провідних країн світу щодо переривання вагітності серед підлітків. Проблемою є також і зростаюче насильство в сім’ях, велика кількість самогубств і смертей від непосильної роботи та відчуження від світу.

Святіший Отець відвідає країну в 470-ту річницю прибуття святого Франциска Ксаверія, апостола Японії. В країні, що налічує майже 127 мільйонів мешканців, є тільки коло півмільйона католиків.