Єпископи Німеччини поговорять про Рік Віри і ІІ Ватиканський Собор
  • Втр, 25/09/2012 - 00:00

Головною темою зустрічі єпископів буде віра – про це повідомили у Фулді, де розпочалось осіннє пленарне засідання німецького єпископату. Вже традиційно, 67 єпархіальних архиєреїв і єпископів-помічників будуть обговорювати головні проблеми біля могили св. Боніфація, покровителя і місіонера Німеччини. У центрі уваги буде Рік Віри і 50-та річниця початку Другого Ватиканського Собору.

 

З цього приводу німецьке міністерство фінансів представило сьогодні єпископам пам'ятну поштову марку, на якій у формі хреста вписані соборні документи Lumen gentium, Gaudium et spes, Dei Verbum i Sacrosanctum Concilium. Під час пленарного засідання єпископи опублікують спеціальний пастирський лист, де згадають найважливіші положення Другого Ватиканського Собору і підкреслять його значущість.

 

Основну увагу єрархи зосередять на діалозі про педофільні скандали, які розгорілися 2010 року. Остання зустріч, коли про стан Церкви в Німеччині говорили єпископи, католицькі організації, духовенство і миряни, відбулась минулого тижня в Ганновері.

 

Крім того, єпископи поговорять про Євхаристійний Конгрес, який відбудеться наступного року в Кельні. Єпископи також хочуть оглянути роботу над новим перекладом Біблії і один день присвятити викладанню в класах катехизації та релігійної освіти. До того ж, завтра, 26 вересня, запустять новий веб-сайт Католицької Церкви в Німеччині.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va