Єпископи США закликають посилити контроль доступу до зброї
  • Втр, 25/12/2012 - 19:17

Через тиждень після трагедії в американському Ньютауні католицькі єпископи США виступили із закликом до політиків запровадити більш посилений контроль доступу до вогнепальної зброї, а також більш ретельно перевіряти психічний стан здоров’я осіб, які прагнуть цей дозвіл отримати.

«Ця трагедія наново викликала дискусію на тему кроків, які можна застосувати для поширення культури охорони життя невинних людей», – йдеться у декларації Конференції єпископів США.

Вони посилаються на документ Папської Ради «Справедливість і мир» щодо міжнародної торгівлі зброєю від 2006 року, який закликає до «застосування більшого контролю за зброєю, без обмеження нічиїх прав».

Американські єпископи вказують також на відповідальність творців відеоігор, фільмів та телепрограм: «Вони повинні усвідомити, якою мірою їх прагнення до заробітку привело до поширення розваг, в яких користуються недозрілістю нашої молоді».

Члени єпископату США висловили свою підтримку тим заходам, які призводять до реального контролю продажу і використання вогнепальної зброї в США та обмежують доступ до напівавтоматичної зброї (типу бойової і мисливської).

За матеріалами wiara.pl