Єпископи Європи зберуться в місті св. Галла
  • Срд, 26/09/2012 - 00:00

"Виклики нашого часу: соціальні та духовні аспекти" - це тема пленарного засідання глав єпископатів Європи, яке пройде в швейцарському місті Санкт-Галлен 27-30 вересня. Вступ до форуму проведуть три доповідачі, які представлять тему з різних поглядів: французький єпископ Андре-Джозеф Леонард, Марта Картабія, суддя Конституційного суду Італії та швейцарський професор Куно Шедлер - фахівець в економіці.

 

Глава Ради єпископатів Європи, Архиєпископ Естерго-Будапештський Петер Ердо розповів, що вплинуло на вибір теми і місця проведення зустрічі. Він зазначив, що вибір місця пов'язаний зі спогадом 1400-річчя прибуття ірландського проповідника і просвітителя св. Галла у місто, яке тепер носить його ім'я. "Ми будемо як паломники, які застановлюються, щоб слухати св. Галла - людину, яка причетна до євангелізації на цій частині Швейцарії. Як і для всіх паломників, нашу зустріч буде супроводжувати молитва і прослава Бога, через різні служіння, які включені в програми заходу", - сказав єрарх.

 

За словами кардинала Ердо, в цей час економічних труднощів людина може легко піддатися найпоширенішій сучасній хворобі - відчаю. "Брак надії - це головне зло нашого часу", - сказав угорський єрарх.

 

Серед тем, які обговорюватимуть європейські єпископи: дискримінація християн в Європі і їх переслідування в світі, робота Євросоюзу і Ради Європи, Рік віри і 50-річчя відкриття II Ватиканського Собору. У Санкт-Галлен прибудуть також префект Конгрегації у справах єпископів кардинал Марк Уелле, представники континентальних єпископських об'єднань з Латинської Америки, Африки та католицькі єрархи з Казахстану.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va