Його хочуть убити в п’ятницю…
  • Птн, 23/02/2018 - 08:32

Батьки дворічного Альфі розчавлені вироком Верховного суду Великої Британії.

Верховний Суд Великої Британії оголосив у вівторок 20 лютого 2018 р., що лікарня може усунути респіратор, який підтримує життя малюка, попри спротив батьків. Лікарня заявляє, що було би «небажаним, несправедливим і негуманним» залишити можливість дихати для цього 21-місячного хлопчика.

Альфі Еванс, син Томаса Еванса і Кейт Джеймс, хворіє на невідому хворобу. Він у комі й має судоми, але реагує, коли батьки з ним спілкуються.

Томасу 21 рік, Кейт — 20. «Мій син має два роки і дістав смертну кару», — сказав Томас Еванс, почувши вирок суду. «Його хочуть убити в п’ятницю й навіть не дозволять забрати його додому».

Лікарня боролася за можливість відключення пацієнта від дихальної апаратури, попри те, що батьки хотіли перевезти сина приватною машиною «швидкої» до лікарні Дитятка Ісуса у Римі.

— Це ще не кінець, — сказав після оголошення вироку Томас Еванс. — Я не здаюся. Мій син не здається. Ніхто — і я повторюю, ніхто — в цій країні не забере у мене мого хлопчика. Ніхто!

Батьки Альфі навіть створили у Фейсбуку групу під назвою «Армія Альфі», яка постійно інформує про ситуацію. Там викладено фото і відео Альфі, який позитивно реагує на те, що батьки його торкаються, розплющує очі, смокче соску і потягується.