«Йордан це той празник, коли Господь посилає свою особливу благодать, щоб ми сталися подібними до Нього», – Владика Йосиф Мілян
  • Суб, 19/01/2019 - 09:28

Бог дбає про чистоту глобальну, про чистоту, яка дає підставу людині бути подібною до Нього. Бо фундамент наших людських кроків, думок, слів і діл, залежить від того, як чисте у середині те, що вклав нам Господь», – про це, 18 січня 2019 року, напередодні празника Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської Архиєпархії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, де здійснив чин освячення Йорданської води.

Розпочали моління Царськими Часами, під час яких духовенство та вірні Київської Архиєпархії УГКЦ молились та роздумували над псалмами та текстами зі Святого Письма. Опісля Владика Йосиф очолив Вечірню з Божественною Літургією Святого Василія Великого. Відтак у притворній частині храму відбувалось освячення води, а по завершенні Архиєрей окропив нею присутніх вірян.

У своєму слові до вірних Владика зауважив, що підстава людського життя, єдність, та спільне дбання за духовні та національні цінності базується на чистоті серця. Тому за словами проповідника, Христос звертаючись до Апостолів та учнів сказав: «Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать» (Мт. 5.8).

Архиєрей також зауважив, що сьогодні є той празник, де Господь очистив Йорданські води, зіслав і посилає свою особливу благодать, щоб люди через покаяння та очищення фундаментів свого єства сталися подібними до Нього: «Щоби наші помисли, слова, та діла бувши чистими, спричинювали підставу народові, та нашій державі у всіх сферах людського буття і розвитку, щоби на засадах чистоти будувати своє майбутнє кращим», – наголосив Архиєрей.

Завершуючи своє слово Єпископ привітав усіх зі святом: «З нагоди Празника Богоявління зичу, щоб у мікрокосмосі кожного людського єства, на вашому небозводі відкрилося небо. Бо послання Бога: «Це Син мій улюблений», було не тільки до Ісуса. Бо Він – Чоловіколюбець. Це Гучне послання нехай торкнеться вашого єства та ваших домів. Щоб ви чувшись дітьми Божими, благодаттю Святого Духа і приходом у цей світ Христа – Месії, чулися покликані до Божого Життя, до щастя тут на землі та у вічності», – побажав Владика.

На завершення Єпископ уділив присутнім благословення, після чого вірні набирали в посудини освячену воду, яку понесли до своїх домівок, щоб освятити нею помешкання та спожити її під час Щедрого вечора.

Прес-служба Київської Архиєпархії