Йорданське водосвяття в АТО
  • Срд, 18/01/2017 - 15:02

Військові капелани з Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отець Володимир Топоровський та отець Михайло Живчак продовжують свою душпастирську місію в зоні АТО.

Велике Йорданське водосвяття капелани почали служити напередодні свята Богоявлення Господнього. Так, вже у вівторок, 17 січня, священики освятили воду та почали окроплювати бійців та їхні помешкання.

“Згідно традиції на Щедрий Вечір розпочинаємо споживати пісні страви після того, як ми причастилися освяченою водою, –  пише отець Володимир Топоровський у фейсбуку. – Хай вона буде усім нашим захисникам, які її споживають, Водою Життя, яка оберігає їх тут на війні та в цілому житті буде освячувати, щоби в майбутньому могли осягнути щасливу вічність у Небі”.

Священик розповів, що завершився день зустріччю із капеланами-монахами ЧСВВ отцем Полікарпом та братом Яковом: “Вони до місця зустрічі ішли з-під кордону, а ми з окраїни Станиці. Потім – спільна дорога до місця нашого розташування. Зараз ми знову сусіди, а завтра новий день служіння: монахи в одну, а ми в іншу протилежну сторону”.