«Йти справжньою дорогою милосердя, означає напрям дороги любові до ближніх», - Митрополит Львівський
  • Пон, 30/09/2013 - 12:26

У суботу, 28 вересня, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святого обручника Йосифа (м. Львів, вул. Залізняка, 11) з нагоди святкування сестрами милосердя Святого Вінкентія (ЗСМСВ) дня свого покровителя.
 
«Йти справжньою дорогою милосердя, означає напрям дороги любові до ближніх, шляхом безкорисливого служіння. Нікому неможливо відшкодувати коштами діл милості та любові», ─ зазначив у проповіді Високопреосвященний владика Ігор. Архиєрей наголосив на важливості чинити милосердя з любов’ю до ближнього: «Хто чинить діло милосердя з любові до ближнього, пам’ятаючи на слова Ісуса Христа, така особа проявляє любов до самого Господа». Зокрема, проповідник навів, як приклад, життя святого Вінкентія, проводячи паралель із святим священномучеником Йосафатом.

Застановляючись над прикладом святого Вінкентія, Митрополит сказав: «Цей убогий священик, як скромна постать прожив у постійних трудах та клопотах майже 80 років. Не знав відпочинку, не користав із вакацій, бо любов до ближніх спонукала його використовувати час на діла милосердя та любові».

Архиєрей закликав наслідувати святого та чинити милосердя: «Необхідно прихилитися над ближнім, можливо поговорити з такими, послухати тих, кого ніхто не бажає чути, дати тарілку гарячої страви, прийняти на кілька годин, щоб особа зігрілася, просто, проявити людські якості відносно ближніх».
 
Насамкінець проповідник звернувся до усіх зі словами: «Коли Ісус Христос служив, не годиться нам стати осторонь служіння, яке повинно бути смиренне й безкорисливе. Там, де Спаситель, він кличе й нас, вибраних своїх слуг, до себе, до свого Царства».
 
Під час Архиєрейської Божественної Літургії Митрополиту співслужили: ієромонах Петро Баран, ЧНІ, настоятель храму Святого обручника Йосифа, яким опікуються сестри; ієромонах Ігор Колісник, ЧНІ; провінційний настоятель отців редемтористів, ієромонах Йоан Лубів, ЧСВВ, магістр новіціату отців василіян, що у с. Крехів.
 
Додамо, що в часі Божественної Літургії сестри, на чолі з головною настоятелькою с. Петрою (Процак), відновили свої обіти чистоти, послуху та убожества.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua