Юлія Тимошенко привітала Папу Римського з обранням на Престол
  • Чтв, 21/03/2013 - 21:25

Папі Римському Франциску

з нагоди інтронізації

Ваша Святосте!

Дозвольте від щирого серця привітати Вас із обранням на Престол Святого Петра у Римі.

Переконана, що Ви станете тим світовим релігійним лідером, який сприятиме виведенню людства з духовної кризи, згуртуванню усіх християн у братній любові. Бажаю, щоб Господь Бог щедро наділив Вас здоров’ям і силами для здійснення цієї надзвичайно відповідальної місії перед Церквою та людьми.

В Україні дуже шанують одного із Ваших попередників — Папу Івана Павла II, який своїм високим авторитетом і натхненними закликами зробив важливий внесок у повалення людиноненависницької комуністичної імперії. Але й сьогодні на території колишнього СРСР, в інших куточках планети зростають авторитарні режими, нищаться права людини, насаджується страх, чиниться жорстоке насилля. Маю надію, що Вам вдасться допомогти подоланню ненависті та несправедливості у світі, наблизити людство до світла християнських заповідей миру, добра та справедливості.

Нам добре відома Ваша принциповість у питаннях віри та виняткова особиста скромність. Було б добре, якби ці Ваші риси стали прикладом для наслідування багатьма нинішніми лідерами, щоб усі політики належно усвідомили свій обов’язок служіння людям і не гнівили Бога гонитвою за розкошами та збагаченням за рахунок зубожіння своїх співгромадян.

Бажаю Вам, Святійший Отче, міцного здоров’я, наснаги та успіхів у Вашому служінні. Прошу Вас молитися за Український народ та нашу державу.

З глибокою повагою

                                                                                                   Юлія Тимошенко

м. Харків, 19 березня 2013 р.

Джерело: http://byut.com.ua