Ювілей Милосердя: більше мільйона прочан пройшли через Святі двері римських базилік
  • Нед, 10/01/2016 - 16:08

З 8 грудня, тобто з моменту відкриття Ювілею Милосердя у Ватиканській базиліці, вже більше мільйона прочан пройшли через Святі двері в Римі. Зростає кількість заявок на участь у ювілейних заходах, і особливо багато бажаючих взяти участь у богослужіннях з нагоди перенесення мощей святого Пія з П'єтрельчіно (Падре Піо) в Рим 3 лютого.

Найпопулярнішим ювілейним паломництвом став невеликий маршрут від замку Святого Ангела через вулицю Кончіліаціоне - на якій розташований також Паломницький центр - до Ватиканської базиліки. Якщо в перші дні після відкриття Ювілею по ньому проходили в основному окремі віруючі, то в ці дні можна побачити численні групи, що простують з розп'яттям. Всім прочанам видають спеціальні посібники та молитовники. Таким чином вулиця Кончіліаціоне, зазвичай дуже жвава, а тепер частково закрита для руху автомобілів, стала живим свідченням віри для всього міста.

Всього в світі за перший місяць Року Милосердя сотні мільйонів віруючих пройшли через Святі двері ювілейних базилік і храмів.