«Ювілей неповносправних» відбудеться у Ватикані
  • Птн, 10/06/2016 - 13:31

У Ватикані пройде триденна зустріч людей з обмеженими можливостями, приурочена до Ювілейного Року Милосердя. Вона розпочнеться 10 червня 2016 р. паломництвом до Святих дверей Ватиканської базиліки. Увечері того ж дня в римському храмі Санта-Марія-ін-Валічела до учасників зустрічі зі своїм міркуванням звернеться відомий у багатьох країнах світу глухий і сліпий священик - отець Сиріл Аксельрод.

11 червня 2016 року в першій половині дня учасники "Ювілею неповносправних" почують катехизації на різних мовах в декількох римських храмах. Увечері на території біля Замку св. Ангела для них буде організована концертна програма. Тут же будуть розбиті "Намети милосердя", в яких представники різних пастирських ініціатив і волонтери поділяться досвідом євангелізації серед людей з обмеженими можливостями і хворих.

12 червня 2016 року на ватиканській площі папа Франциск очолить св. Месу. Допомагати Понтифіку в якості міністрантів будуть юнаки із синдромом Дауна та особливостями психічного розвтитку. Служитиме глухий диякон з Німеччини. Перше читання, на іспанській мові, прочитає особа з обмеженими можливостями, а друге - на англійській, незряча дівчина. Вона буде користуватися шрифтом Брайля. Всі тексти будуть перекладатися на Міжнародну мову жестів. Крім того, вперше на площі св. Петра, читання Євангелія буде також представлена ​​в театралізованій формі групою людей з особливостями психічного розвитку, що дозволить зрозуміти його паломникам з подібними проблемами.

Під час св. Меси на ватиканській площі буде виставлено древній чудотворний образ Божої Матері "Salus infirmorum" (Покровительки хворих).

Починаючи з 10 червня, при чотирьох папських базиліках Риму розмістяться "Пункти здоров'я", які нададуть можливість бідним і бездомним отримати безкоштовну медичну допомогу, пройти медогляд і вакцинацію.