З грудня на Філіппінах убили трьох священиків
  • Втр, 14/05/2019 - 16:22

З грудня 2017 року на Філіппінах убили трьох католицьких священиків. Багатьом іншим погрожували смертю. У них є одна спільна риса: вони критикують позасудові страти, які стосуються жертв вживання наркотиків.

Серед осіб, які погрожують духовенству, є навіть президент Філіппін Родріго Дутерте. Під час прес-конференції в семінарії в Кесон-Сіті три священики говорили про листи з погрозами на свою адресу. О. Флаві Віллануева, який керує центром для тих, хто овдовів чи осиротів у результаті кривавої урядової війни з наркотиками, заявив, що дехто може почуватися під загрозою його діяльності. Він визнав, що «якщо допомога жертвам наркотичних воєн створює загрозу для інших, оскільки вона зміцнює і дозволяє їм говорити правду, то, можливо, хтось хоче, щоб вони зупинили цю діяльність».

Як колишній наркоман він сам ініціював програму, спрямовану нести надію тим, хто перебуває на периферії Церкви і суспільства. Він вважає, що і для наркоманів є надія і не треба їх убивати. Церква на Філіппінах рішуче виступає проти вбивства тих, хто є першими жертвами торгівлі наркотиками.