З італійського міста Барі до Барського монастиря на Вінниччині привезли мощі святого Миколая
  • Чтв, 06/12/2018 - 15:07

Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Бар Вінницької області подарували частинку мощів святого Миколая Чудотворця.

3 грудня 2018 року канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре Іриней Білик прибув до храму Різдва Пресвятої Богородиці у м. Бар, щоб передати для привселюдного почитання довгоочікувану святу реліквію – мощі святого Миколая, Архиєпископа Миро-Лікійського, Чудотворця.

Ієромонах Мелетій Батіг, ЧСВВ, на подвір’ї монастиря разом із вірними процесійно зустрів владику Іринея, який урочисто передав їм мощі св. Миколая Чудотворця. У храмі диякон Петро Токач зачитав грамоту про передання мощів на постійне перебування у храмі.

З цієї нагоди було відслужено Архиєрейську Божественну Літургію та Молебень до св. Миколая Чудотворця. Опісля владика Іриней поблагословив усіх присутніх мощами та помирував миром привезеним з Риму.

Святий Миколай є покровителем сиріт, удів, бідних, мореплавців та усіх знедолених людей. Спочатку святий Миколай був похований у церкві в місті Демре на території сучасної Туреччини. У травні 1087 італійські купці перевезли мощі святителя до Італії, зараз вони зберігаються в крипті базиліки святого Миколая в італійському місті Барі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua