З Карітасом «У здоровому тілі – здоровий дух!»
  • Срд, 25/06/2014 - 15:43

Карітас-Коломия організував для дітей з малозабезпечених сімей подорож у гори. У Шешорах Косівського району хлопці і дівчата провели три дні. Для У гори їхали 12 юних туристів і троє співробітників Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії. Мешкали в невеликому будинку. Його багато років поспіль надає місцева благодійниця Ірина Іванишин. Керівник дитячих проектів Наталія Григорчук розповідає, що діти її приємно потішили та здивували. Вони самі готували їжу, мили посуд і прибирали.

Та не одним побутом займалися підопічні Карітасу у Шешорах. Найцікавіше, звісно, - це відпочинкова програма. Діти купалися, засмагали, ловили рибу, ходили на водоспад Гук та грали в різноманітні ігри.

Андрій Селецький Карітас відвідує четвертий рік поспіль. Такі подорожі хлопець обожнює, тому жодну не пропускає:  «Мені дуже сподобалося. Ми багато часу проводили на річці, грали в ігри. Це була можливість трішки відпочити від дому, від мами. Так само і мама мала нагоду відпочити від мене».

Шанувальником подорожей називає себе і 16-річний Тарас Ямбір. Каже, що просто обожнює гори: «Ми дуже весело проводили час у теплій дружній атмосфері. Я люблю активний відпочинок, тим паче на природі.  Живе спілкування не може замінити комп’ютер».

Перед поїздкою з дітьми обговорили техніку безпеки, тому обійшлося без пригод. Загалом подорож видалася легкою і позитивною. Співробітники Карітасу розповідають, що хотіли дати дітям волю, аби ті могли відпочити і сповна проявити себе. Це, без сумніву, у них вийшло на відмінно. А коли настав час повертатися додому, юні туристи уже цікавились, куди їхатимуть наступного разу. Планів у керівника дитячих проектів Наталії Григорчук - хоч відбавляй. Попереду – літні табори, гори, Яремче і проща у Зарваницю. Головне, щоб у дітей було бажання і розуміння того, що у  здоровому тілі  - здоровий дух.