З католицького храму в Польщі викрали мощі святих
  • Чтв, 19/12/2019 - 14:42

Уночі з понеділка на вівторок хтось увірвався до церкви св. Мартіна в польському місті Пілава- Ґурна. Серед взятих предметів – два реліквіарії.

Про подію пароха повідомив о. Збігнев Воланін, попередній парох, який зауважив відсутність одного з релікваріїв, з мощами Івана Павла ІІ. Пізніше помітили зникнення мощей св. Івана з Дуклі. Бракувало й інших предметів: кількох дискосів, які міністранти використовують, щоб не падали облатки, а також металевого вівтарного хреста та пилососа із комори. Злочинець, ймовірно, проник через розбите вікно у старій захристії. 

– Я не думаю, що тут йдеться про профанацію, бо біля мощей св. Івана з Дуклі були мощі св. Брата Альберта Хмельовського у дерев’яному релікварії, який залишився на місці. З іншого боку, вкрадені речі не мають великої матеріальної цінності, однак вони дуже важливі в духовному вимірі. Оскільки отвір розбитого вікна невеликий, підозрюю, що злочинець малого зросту – говорить о. Кшиштоф Кора, парох парафії св. Мартіна в Пілаві- Ґурній, наголошуючи, що найбільше він хоче повернути не стільки реліквіарії, як мощі двох святих, інформує wiara.pl.