З Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ передали допомогу військовим та запевнили у молитві
  • Втр, 05/08/2014 - 10:17

“Саме Ви покликані встановити мир в Україні, і для цього кожен на своєму місці повинен прикладати відповідні зусилля – військові і волонтери, державні службовці і прості громадяни, духовенство і миряни. Тому Церква постійно молиться про кожного із Вас, щоби Ви могли проявити свою любов до Батьківщини, зберігши своє життя і життя ближнього свого”, - звертається у своєму слові підтримки до військовослужбовців владика Василій (Івасюк), єпарх Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Архієрейське слово до військових буде зачитане на місці проведення служби в межах АТО через священиків-капеланів, які забезпечують душпастирське служіння в українській армії.

У храмах єпархії була проведена фінансова збірка для потреб армії. На запити військових передаються всі можливі та необхідні засоби, а це засоби індивідуального захисту, харчові продукти тощо.

 

 
Улюблені у Христі браття - воїни України, офіцери та солдати
Вітаю Вас стародавнім християнським привітом: "Христос посеред нас! Є і буде!"
 
Ісус Христос сказав:"Ніхто не спроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає".(Ів. 15,13). Саме ці слова нашого Спасителя відкривають для кожного з нас безмежну любов до Бога та ближнього.

В сьогоднішній складний час бажаю звернутися до кожного із Вас зі словами підтримки - не тільки від себе особисто, але і від кожного мешканця Прикарпаття та Буковини.

Ви сьогодні берете участь у неоголошеній війні, яку розпочав ворог проти українського свободолюбивого народу. Ваша позиція - це сторона "воїнів світла", бо Ви захищаєте незалежність, суверенітет та цілісність української держави - своїх матерів, батьків, дружину, дітей чи кохану дівчину і щасливе майбутнє української сім’ї.

На Сході України ворог пробує окупувати нашу землю, вбиває мирних мешканців - жінок і дітей. Гинуть ваші бойові побратими, а Ваше життя є під постійною загрозою.

Ви змушені воювати, проте Вашою метою є не війна, а мир, якого прагне кожна людина та кожне українське місто чи село - на Сході чи на Заході, на Півдні чи на Півночі.

Саме Ви покликані встановити мир в Україні, і для цього кожен на своєму місці повинен прикладати відповідні зусилля - військові і волонтери, державні службовці і прості громадяни, духовенство і миряни.

Тому Церква постійно молиться про кожного із Вас, щоби Ви могли проявити свою любов до Батьківщини, зберігши своє життя і життя ближнього свого.

Одним із багатьох прикладів для усіх нас є уродженець Коломиї капітан Степан Воробець, який перед героїчною смертю написав такі слова:"Дякую тобі Боже, що я родився Українцем. Дякую тобі, що довірив мені почесну справу захищати Українську землю та Українську націю. Дякую за величну історію та славних предків наших. Дякую тобі, що не піддаюся смутку виконуючи обов’язок… За життя - на смерть, з Україною в серці!".

Брати, друзі, товариші, будьте мужніми, незламними, несіть знамення перемоги крізь щоденні труднощі, і нехай слова пророка України Тараса Шевченка: "Борітеся - поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!" - подають нам усім надію на перемогу і щасливе майбутнє Неньки України!
 

Слава Україні! Героям слава!

Благословення Господнє на Вас!

Єпископ Василій Івасюк

Правлячий Архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії

Дано в м. Коломия, 3 серпня 2014 року Божого