З нагоди 74-ї річниці увіковічнення пам’яті закатованих в’язнів Чортківської тюрми
  • Птн, 31/07/2015 - 22:40

З нагоди 74-ї річниці увіковічнення пам’яті закатованих в’язнів  Чортківської тюрми у сквері Скорботи і Надії м. Чорткова 26 липня відбулися поминальні заходи. Мешканці Чортківщини урочисто вшанували своїх земляків, закатованих енкаведистами влітку 1941 року. Духовенство очолило поминальну панахиду за всіх невинно убієнних борців за волю України.

Біллю та скорботою за загиблими, гордістю за незламність духу української нації були сповнені слова виступаючих. Участь у заходах взяли заступник голови районної державної адміністрації І. О. Віват, преосвященнй Владика Дмитро Григорак, небайдужа громадськість краю.

-Ми низько схиляємо голови перед пам’яттю невинно закатованих, на їхніх кістках, на їхньому горі, на їхніх терпіннях, стражданнях зараз виростає нова Україна. Не було би жертв, не було б держави, сьогодні ми з гордістю вшановуємо пам’ять тих, хто у час лихоліття піднявся на  визвольну борню за свободу України- зазначив о.Дмитро Григорак.

Та звертаючись до присутніх заступник голови райдержадміністрації Іван Віват зазначає:

-Свою любов до України ми продовжуємо відстоювати на майдані, в наших вчинках, у наших діях. Не буває героїв східних і західних, є герої України, які боролися за її незалежність. Пошановуючи пам’ять борців за волю держави, ми маємо розуміти, що як казав С.Бандера «Україна понад усе».

Завершився захід виконанням національно-патріотичних пісень.