З нагоди дня богопосвячених осіб відбулася зустріч монашества Львівської митрополії
  • Птн, 15/02/2019 - 18:06

З нагоди дня богопосвячених осіб, 14 лютого 2019 року у Свято-Успенській Унівській Лаврі відбулася зустріч монашества Львівської митрополії. У ній взяли участь представники чотирьох єпархій, якій входять до її складу: Львівської, Стрийської, Самбірсько-Дрогобицької та Сокальсько-Жовківської.

Унів як місце зустрічі був вибраний не випадково, адже саме цього року УГКЦ відзначає стоп’ятдесятилітня від дня народження блаженного Климентія Шептицького, який у цій обителі сповнював свій монаший подвиг.

Зустріч розпочалася Великою Вечірнею з Литією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк та Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський Петро Лоза у співслужінні з ієромонахами монастирів, чинів та згромаджень, які сповняють своє служіння на теренах митрополії.

Наприкінці богослужіння Митрополит Ігор звернувся до усіх присутніх з окремим словом, у якому наголосив на великій потребі не тільки вибору покликання, але витривання у ньому до кінця своїх днів. Прикладом посвяти Богові він назвав постать Симеона і Анни, які у Єрусалимському храмі очікували приходу Месії.

Після Вечірні у монастирській трапезній відбулася спільна вечеря, а також коляда, де кожна монаша спільнота представляла окремий репертуар. В результаті особливого голосування конкурс виграли брати з новіціату отців василіян, що у Крехові.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua